CSI / RusiaRăzboiUcraina

General rus: Victoria Rusiei este împiedicată de „minciuni” și „raportări false”

Un general rus în rezervă a recunoscut că trupele Ucrainei câștigă teren pe câmpul de luptă, avertizând că informațiile mincinoase și false venite de la cele mai înalte eșaloane ale armatei împiedică Moscova să obțină victoria.

Andrei Guruliov, parlamentar rus și fost comandant adjunct al Districtului Militar de Sud, a postat vineri, 15 septembrie, un mesaj pe canalul de Telegram în care evaluează starea contraofensivei Ucrainei la mai bine de trei luni de la lansare.

Guruliov a scris că trupele Ucrainei și-au schimbat tactica de luptă, „au multă muniție” și „încearcă să ardă absolut totul”.

„Nu mai înaintează cu efective mari; li s-a interzis, evident, să piardă echipamente grele în masă”, a spus el, menționând că ucrainenii „au trecut la tactici de strângere” și „folosesc în mod masiv obuze, provocând daune asupra punctele forte ale unităților ruse”.

„Situația forțează trupele noastre să se retragă mai adânc”, a adăugat Guruliov.

Comentariile generalului în rezervă oferă o viziune clară asupra luptei armatei Kievului pentru a depăși apărarea dură a Rusiei, în special linia defensivă complexă Surovikin, aflată la sud de Orihiv, un oraș din regiunea de sud Zaporojie. La sfârșitul lunii august și la începutul acestei luni, forțele Kievului au reușit să facă breșe majore în zonă cu scopul de a înainta până la Marea Azov, împărțind terenul ocupat rusesc în două.

Ucraina aproape a neutralizat elicopterele de atac rusești

De asemenea, adaugă greutate rapoartelor conform cărora Ucraina a învățat să curețe câmpurile dese de mine ale Rusiei, care au reprezentat un obstacol major la începutul contraofensivei și „are o mulțime de drone” pe care le folosește eficient atât în ​​lupta împotriva dronelor din prima linie, cât și mai adânc. pe teritoriul Rusiei.

Guruliov mai sugerează că Ucraina reușește să descurajeze elicopterele de atac care îi împiedicaseră avansul timpuriu. Ei „au creat condiții care fac imposibilă utilizarea rachetelor antitanc de către elicopterele noastre”, a scris Guruliov. Au folosit rachete sol-aer de umăr, precum Stingers, fabricate în SUA, pentru a lovi elicopterele de atac rusești, a spus generalul rus.

Guruliov, membru al partidului Rusia Unită al președintelui rus Vladimir Putin, a dat publicității anterior relatarea unui general rus că trupele sale pierdeau teren în luptele de artilerie, un avertisment care s-ar dovedit adevărat.

În mesajul său de pe Telegram, Guruliov a avertizat despre starea de război. Deși a asigurat că trupele ruse sunt mai puternice și vor rezista, se vor adapta și vor câștiga, el a adăugat: „Victoria este îndepărtată de noi doar de o problemă serioasă a noastră – minciunile.

„Rapoartele false, din păcate, duc la decizii proaste la multe niveluri”, a adăugat Guruliov, sugerând că progresele Ucrainei rr putea să nu fie raportate în lanțul de comandă, împiedicând un răspuns adecvat. Aceasta este o problemă care a afectat comandamentul Rusiei de la începutul războiului din Ucraina.

Guruliov a distribuit un mesaj audio de la un înalt general rus care spunea că a fost demis din postul său după ce a pus sub semnul întrebării deciziile Ministerului Apărării și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa măsurilor de contrabaterie și a victimelor în masă din partea rusă.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *