CSI / RusiaRăzboiUcraina

Generalii ruși, îngrijorați că armata ucraineană ar putea lansa o ofensivă peste râul Nipru

Ministerul britanic al Apărării afirmă în evaluarea sa de miercuri, 1 februarie, privind războiul din Ucraina că generalii ruși ar fi îngrijorați de posibilitatea lansării unui atac ucrainean peste râul Nipru, în regiunea Herson.

Ministerul Apărării de la Londra afirmă că în ultimele zile unele dintre cele mai puternice bombardamente de la declanșarea invaziei rusești au avut loc de-a lungul râului Nipru în sudul Ucrainei, transmite Hotnews.

„Acest lucru a inclus bombardamente continue ale rușilor cu artilerie asupra orașului Herson de pe malul de est al râului”, afirmă evaluarea britanică, aceasta amintind de asemenea că pe 29 ianuarie autoritățile locale de aici au raportat alți 3 civili uciși în atacurile rusești și că două nave sub pavilion străin au fost avariate, provocând o scurgere de petrol în port.

De altfel, o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare miercurea trecută a surprins un incendiu puternic la bordul unui cargobot turcesc ancorate în Herson.

De asemenea, ministerul britanic al Apărării notează acum că Hersonul este cel mai bombardat oraș ucrainean de către ocupanții ruși, făcând abstracție de localitățile aflate pe frontul din Donbas.

„Raționamentul exact al Rusiei în ceea ce privește folosirea aici a stocurilor sale de muniții, asupra cărora există presiuni, rămâne neclar”, afirmă evaluarea britanică miercuri.

Armata ucraineană a eliberat Hersonul pe 11 noiembrie

Evaluarea britanică notează însă că generalii ruși care comandă forțele de invazie urmăresc probabil să afecteze moralul civililor din Herson după abandonarea orașului în luna noiembrie 2022 și să descurajeze orice posibil contraatac al armatei ucrainene peste râul Nipru.

O altă înregistrare video distribuită de forțele speciale ucrainene săptămâna trecută a surprins o misiune spectaculoasă a acestora, militari de elită ai Kievului traversând râul Nipru pe timp de noapte și distrugând mai multe poziții ale armatei ruse.

Ulterior, ministerul ucrainean al Apărării a precizat că aceasta a fost o misiune de recunoaștere care a avut obiectivul de a determina rușii de pe malul de est al Niprului să deschidă focul pentru a le putea fi identificate pozițiile.

Lansat pe 29 august, contraatacul ucrainean în regiunea Herson din sudul țării a fost prima mare ofensivă a Kievului după declanșarea invaziei rusești de către dictatorul rus Vladimir Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *