Ucraina

Generalul Budanov le cere „soldaților ruși care au fost suficient de norocoși să supraviețuiască în mașina de tocat carne” să se predea

Șeful serviciilor militare ucrainene de informații, generalul Kirilo Budanov, s-a adresat soldaților ruși într-o înregistrare video publicată luni, 22 mai, și i-a îndemnat pe aceștia să se predea dacă nu doresc să moară, relatează The Kyiv Independent și Al Jazeera.

„De mai bine de un an, regimul de la Kremlin nu a reușit să-și atingă măcar un singur obiectiv stabilit la începutul invaziei în Ucraina. Fac un apel la soldații ruși care au fost suficient de norocoși să supraviețuiască în mașina de tocat carne și în tranșeele bătătorite – situația se va înrăutăți. Aveți posibilitatea de a alege dacă muriți sau dacă vă salvați viața”, a declarat Budanov în mesajul său video, vorbind în limba rusă.

Budanov continuă și menționează proiectul „Vreau să trăiesc” („I Want to Live”), care îi ajută pe soldații ruși să se predea Ucrainei în siguranță.

Potrivit generalului Budanov, „sute” de ruși s-au predat deja de-a lungul liniei de front.

„Acum sunt în siguranță, trăiesc în condiții decente sub supravegherea Comitetului Internațional al Crucii Roșii, au acces la trei mese pe zi și au posibilitatea de a suna acasă și de a primi pachete”, a adăugat Budanov.

Mesajul șefului spionajului militar ucrainean vine în contextul în care forțele Kievului sunt așteptate să lanseze în următoarele săptămâni o contraofensivă de primăvară/vară, pe mai multe direcții, pentru recuperarea teritoriilor aflate sub ocupație rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *