ExterneUcraina

Generalul David Petraeus, despre contraofensiva Ucrainei: „Este foarte impresionantă și poate avea succes”

Generalul David Petraeus a declarat că contraofensiva ucraineană este „foarte impresionantă” și poate avea succes, adăugând că ucrainenii sunt „hotărâți să își elibereze țara”, transmite The Guardian.

Petraeus, care a fost director al CIA și a condus înainte forțele internaționale în Irak și Afganistan, a fost recent la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu alte persoane.

El a vorbit despre situația din Ucraina în cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4.

În legătură cu contraofensiva, acesta a spus:

„Cred că această contraofensivă va fi foarte impresionantă. Părerea mea este că vor obține efecte de arme combinate, cu alte cuvinte, vor reuși să desfășoare cu succes operațiuni de arme combinate, în cadrul cărora geniștii vor sparge obstacolele și vor împrăștia câmpurile de mine și așa mai departe; blindatele vor fi protejate de infanterie împotriva rachetelor antitanc; apărarea aeriană va ține avioanele rusești departe de ei; războiul electronic le va bruia rețelele radio; logistica va fi chiar în spatele lor; artileria și mortierele vor fi chiar în fața lor.

Și cel mai important dintre toate… este că, pe măsură ce elementele de conducere ajung inevitabil la punctul culminant după 72-96 de ore, fizic, asta este tot ce se poate face, și vor fi suferit pierderi… aveți unități de urmărire care vor continua să avanseze, să profite de progres și să mențină ritmul și cred că asta poate pune în mișcare întreaga apărare rusă din acea zonă, apoi cred că se vor deschide și alte oportunități pe flancuri”, a declarat Petraeus.

Cât despre Crimeea, generalul a declarat că ucrainenii nu pot recupera peninsula în această contraofensivă, însă vor reuși să înceapă procesul de izolare: „Nu în această contraofensivă. Nu. Dar dacă pot ajunge la punctul în care să înceapă să izoleze Crimeea, cred că asta schimbă dinamica foarte, foarte substanțial. Tind să cred că ei [Ucraina] vor tăia această capacitate a rușilor de a aproviziona Crimeea, de-a lungul coastei de sud-est, că vor distruge această linie de comunicare și vor începe procesul de izolare a Crimeei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *