CSI / RusiaRăzboi

Generalul Mark Milley, avertizează că un război între SUA cu Rusia ar însemna un consum „extraordinar” de muniție

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a avertizat că un război între Statele Unite și o altă mare putere ar duce la un consum „extraordinar” de muniție și că țara trebuie să se asigure că este pregătită.

Ucraina și Rusia au folosit o cantitate uriașă de muniție de artilerie de când Moscova și-a invadat vecinul în luna februarie 2022, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la stocurile deținute de SUA, care la rândul lor au furnizat multă muniție Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniție” este o „mare lecție” din conflictul din Ucraina, care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar exista un război în peninsula coreeană sau un război de putere între SUA și Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Mai avem încă de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (…) sunt pregătite” pentru a face față oricărei situații, a spus Mark Milley.

De asemenea, un înalt responsabil al Pentagonului, Gabe Camarillo, declarase cu o zi înainte că SUA investesc pentru a produce mai multe muniții de artilerie.

Camarillo a precizat că țara sa caută să producă mai multă muniție de calibru 155 mm, lansatoare și rachete Javelin și muniție pentru sistemele de rachete de precizie Himars.

Sursa Hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Dle General,
    Niciodata rusia si nici o alta
    putere nu va fi capabilasa ac
    cepte un razboi cu SUA. Pitic
    ii nu se iau la tranta niciodat
    a cu uriasii. Atat timp cat SUA
    are NATO , SUA ese invincinb
    ila pana in anul 3000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *