Politică

Geoană: „Statele membre NATO vor ajuta R. Moldova în fața unei eventuale agresiuni rusești”

Statele membre NATO vor ajuta Republica Moldova în fața unei eventuale agresiuni rusești, chiar dacă astăzi sunt șanse foarte mici ca Rusia să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria, a declarat secretarul general adjunct al Alianței Atlanticului de Nord, Mircea Geonă, într-un interviu pentru Digi24.ro.

Fiind întrebat dacă este Republica Moldova o țintă a Kremlinului, Geoană a dat asigurări că NATO și UE vor ajuta Chișinăul.

„R. Moldova e într-o situație de presiune foarte mare, au nevoie de sprijinul nostru, al UE, al NATO. Probabil voi merge la Chișinău. R. Moldova e partener comun al NATO și UE, cred că împreună putem oferi multe lucruri interesante. Maia Sandu a făcut apeluri repetate pentru sisteme de apărare. Sunt semnale că aliați NATO și membri UE sunt sensibili în a ajuta R. Moldova. Perspectiva europeană a ei trebuie să fie sprijinită cu foarte multă intensitate”, a precizat el.

Potrivit lui Geoană, actualmente nu sunt indicii de capacitate militară ca Rusia să ajungă să facă joncțiunea Odesa-Transnistria.

„E o operațiune militară care azi nu e în capacitatea Rusiei de a o îndeplini. Acum, R. Moldova are o șansă reală să evadeze din această geografie dificilă, să vină alături de noi către Europa civilizată. Liderii de la Chișinău au dreptate – a fi neutru nu înseamnă să fii pasiv. Lecțiile învățate din acest război… Sunt convins că așa cum se comportă acum Rusia va avea consecințe și în Georgia și în R. Moldova, evident și în Ucraina”, a conchis secretarul general adjunct al NATO.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu va bazati pe ajutorul asta efemer. Ce-ti faci cu mana ta, e bun facut ! Si cum iti asterni, asa dormi !
    Si Moldova si-a asternut foarte, foarte prost. Vrea cu CSI, vrea sa suga la doua vaci, vrea si cu sula-n cur si sufletu-n rai.
    De ce crede Moldova ca va fi aparata de NATO, daca ea nu vrea in NATO si ea vrea “independenta” ?
    Atunci sa ia “independenta” de la rusi. Curve moldovenii si vor aparati de NATO !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *