Actualitate

George Damian: Gavrilița ar fi spus că urmează să fie secretizate toate informațiille care țin de alimentarea cu energie electrică a R.Moldova

Aflu din presa ucraineană că premiera de la Chișinău Natalia Gavrilița ar fi spus că urmează să fie secretizate toate informațiille care țin de alimentarea cu energie electrică a Republicii Moldova. Secretizarea asta ar fi făcută la cererea Kievului pentru a nu permite Rusiei să-și evalueze efectele loviturilor împotriva sistemului energetic ucrainean, în condițiile în care continuă penele de curent în stânga Prutului din cauza defecțiunilor din Ucraina provocate de atacurile rusești.

Prin presa de la Chișinău nu văd nimic despre chestia asta, în presa din România cu atât mai puțin. Parcă tot ce e legat de Republica Moldova a fost acaparat de un mic clan, deocamdată aparent foarte puternic, care filtrează toate informațiile destinate spațiului public conform unei anumite linii narative. (Și nici un partid parlamentar de la București nu îndrăznește să iasă din linia asta narativă, chiar nici unul, toți sunt puși în lanț pe sârmă, cum își țin oltenii câinii, hămăie și fac clăbuci, dar până la un punct, nici un milimetru mai încolo).

Nu-i putem zice cenzură pentru că în România libertatea de exprimare este garantată de constituție. Nici autocenzură nu este, pentru că e o decizie editorială să ignori ce se întâmplă la Chișinău. Asta deși secretizarea chestiunilor legate de alimentarea cu energie electrică a Republicii Moldova implică secretizarea unor informații provenite din România, dar în cazul de față nu câinele dă din coadă, ci coada dă din câine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Draga redactie
    Nu vreau sa fiu rautacios dar va rog sa deschideti niste cursuri de perfectionare privind studiul Gramatici si al Vocabularului Limbii Romane.
    In articolul de mai sus: :premiera de la Chisinau vs. corect primul ministru de la Chisinau sau premierul de la Chisinau.
    In romana ,premiera inseamna prezentarea pentru prima oara aunui spectacol, activitate etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *