Actualitate

George Maior (SRI) afirmă că în România au fost dejucate atentate teroriste

Întrebat dacă "au existat atentate dejucate şi în România", Maior a răspuns: "Au existat, nu întru în detalii. Am acţionat strict în registrul preventiv şi ne-am îndeplinit misiunea. Nu au existat evenimente şi datorită unor acţiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut în vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzări de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activităţi şi realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntăm".

Însă astfel de atentate se vor mai produce în Europa, în condiţiile în care sutele de europeni care lupta în Orientul Mijlociu şi revin în ţările lor "creează o ameninţare directă la securitatea europeană".

"Din păcate, nu pot decât să confirm ceea ce spune şi directorul serviciului britanic MI5, Andrew Parker, că vor mai există din acest motiv atentate în Europa. Trebuie să fim atenţi şi vigilenţi la această legătură cauzală", spune Maior, în interviul acordat Ziare.com.

În ceea ce priveşte România, au fost luate "unele măsuri suplimentare la nivelul serviciului, inclusiv în apărarea unor potenţiale ţinte, în încercarea de a vedea mai bine traficul de persoane la frontiere şi de a avea un tablou infomational bun pentru ceea ce se petrece pe teritoriul naţional" însă nu se consideră necesară ridicarea nivelului de alertă.

Întrebat dacă România se confruntă cu un "pericol major în acest moment", George Maior a răspuns: "Nu, nu suntem. Populaţia trebuie să înţeleagă că facem tot posibilul să menţinem acest nivel de alertă şi să ţinem departe de teritoriul naţional asemenea evenimente. De aceea, acţionăm în mod strategic".

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *