Ultima oră

George Simion îi cere lui Nicolae Timofti cetățenia Republicii Moldova

„Prima dată când m-am gândit să îmi iau cetățenia R. Moldova, nu mi s-a părut o soluție atât de bună. Dar în momentul ăsta, având atât de mulți prieteni și cunoscuți, m-am legat foarte mult sentimental de Basarabia și chiar mi-aș dori cetățenia R. Moldova”, a precizat invitatul.
În acest sens, George Simion a făcut un apel public către președintele Timofti.

„Profit de ocazie să îi solicit președintelui Nicolae Timofti să îmi acorde cetățenia R. Moldova, pentru că vreau să fiu alături de frații mei. Nu vreau să fiu cineva de la București care să zică cereți unirea. Noi, în România o cerem și peste trei sferturi din populație își dorește unirea în România. Vreau să fiu și cetățean al R. Moldova”, a spus Președintele Platformei Unioniste "Acțiunea 2012".

George Simion susține că aceasta este singura modalitate viabilă prin care se poate face cetățean cu acte în regulă al R. Moldova.

„Sunt și eu moldovean, dar de la Focșani, nu am bunici și străbunici basarabeni. Ca să primesc cetățenia, trebuie să fac o cerere la președinție, iar Nicolae Timofti dacă consideră că cererea mea este justificată, poate să mi-o acorde. În alte prevederi ale legii nu mă încadrez, se acordă foarte greu cetățenie. Ar fi o idee foarte bună să facem o acțiune în masă ca 50 sau 100 de mii de cetățeni ai României să ceară cetățenia R. Moldova”, a explicat George Simion.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Sursa: Unimedia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *