Actualitate

George Simion: Mă mut la Chișinău

El a făcut acest anunț după ce, marți dimineața, polițiștii de frontieră de la vama Albița i-au interzis fără motiv accesul în Republica Moldova. El a reușit să intre, în cele din urmă, în Republica Moldova, pe la punctul de trece Sculeni.

„Pe mine nu m-a speriat decizia absurdă a autorităților de la Chișinău. După tot ce am păți ieri, am decis că e nevoie de mai mult. (…) Nimeni nu va avea grijă de tinerii din Republica Moldova dacă nu suntem noi alături. De aceea m-am hotărât ca în 2015 să mă mut la Chișinău”, a spus George Simion, într-o conferință de presă.

El a precizat că va coordona un ONG care se ocupă de monitorizarea democrației și a drepturilor omului la Chișinău.

„Am luat decizia să formez un grup care să monitorizeze toate încălcările și toate acțiunile care urmăresc distrugerea identității românești în Republica Moldova”, a spus Simion, precizând că din respectivul grup vor face parte experți din România și din Uniunea Europeană, parlamentari și europarlamentari.

El a menționat că ONG-ul va realiza săptămânal rapoarte detaliate despre ilegalitățile comise de autorități de natură să-i afecteze pe cetățenii din Republica Moldova, Documentele vor fi trimise către finanțatorii din România, la Bruxelles, precum și la ambasadele străine acreditate la București și la Chișinău.

„Voi fi permanent în 2015 la Chișinău și vreau să văd ceea ce mi se întâmplă mie zi de zi”, a adăugat Simion.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *