Internațional

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei și este în discuție cu Qatarul pentru tancuri Ghepard

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi este în discuţii pentru a răscumpăra 15 tancuri Ghepard din Qatar pentru a le trimite Kievului, a informat vineri, 3 februarie, ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Livrarea tancurilor Leopard ar putea avea loc oricând, odată ce tancurile vor fi reparate, a relatat ziarul, citând surse guvernamentale.

Rheinmetall şi Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft doresc să recondiţioneze zeci de tancuri Leopard 1, pe care le-ar putea furniza Ucrainei dacă Kievul ar fi dispus să le cumpere, conform sursei citate.

Mai mulţi oficiali germani au discutat cu Ministerul de Externe al Qatarului despre o posibilă achiziţie a 15 tancuri Ghepard pe care Doha le-a cumpărat pentru a securiza stadioanele unde au avut loc meciurile de fotbal din cadrul Cupei Mondiale, a spus ziarul, adăugând că Berlinul încearcă să obţină mai multe muniţii din Qatar.

Tancurile ”Ghepard s-au dovedit foarte bune în războiul din Ucraina. Dacă am putea obţine mai multe de la partenerii de aici, asta i-ar ajuta cu siguranţă pe ucraineni”, a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung recent numitul ministru german al apărării Boris Pistorius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *