Internațional

Germania a arestat un complice al spionului care a avut acces la informații secrete despre războiul din Ucraina

Un cetăţean al Germaniei a fost arestat pe aeroportul din München sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi complotat cu un angajat al serviciilor de informaţii germane (BND) pentru a transmite informaţii Moscovei, a anunţat joi, 26 ianaurie, biroul procurorului general, citat de Reuters.

Bărbatul, identificat doar ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea din SUA, a precizat procurorul într-un comunicat.

De asemenea, el ar fi un asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND) care a fost arestat în luna decembrie sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor germane de informaţii, ar fi transmis spionajului rus informaţii pe care le obţinuse de la Carten L., potrivit declaraţiei procurorului, potrivit Agerpres.

Un mandat de arestare a fost deja emis pe numele lui Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător al celei mai înalte instanţe penale din Germania şi a fost arestat preventiv, mai adaugă comunicatul.

Ancheta a fost efectuată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI), a mai precizat procurorul.

Autorităţile germane au avertizat în legătură cu o probabilă intensificare a spionajului rusesc, având în vedere confruntarea dintre Kremlin şi Occident în legătură cu invazia rusă în Ucraina, relatează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *