Actualitate

Germania a cheltuit 72,2 milioane de euro cu summitul G20 din 2017 de la Hamburg. De ce a fost raportul solicitat

Costul operaţiunilor de securitate ale agenţiilor implicate, între care Biroul federal pentru anchete penale BKA, agenţia pentru apărarea civilă THW şi Biroul federal pentru securitatea informaţiei BSI, s-a ridicat la 27,7 milioane de euro. În acelaşi timp, pregătirile, facilităţile şi suportul asigurate celor 1000 de jurnalişti acreditaţi la reuniunea de două zile au costat 22,1 milioane de euro. Autorităţile au cheltuit alte 21,7 milioane de euro pe aranjamentele necesare primirii şefilor de stat şi de guvern.

Cifrele au fost solicitate de formaţiunea stângii radicale Die Linke, care a acuzat guvernul de la Berlin că a irosit banii contribuabililor. Deputatul Alexander Neu a denunţat organizarea unor astfel de summituri care, a acuzat el, devin tot mai scumpe, mai puţin transparente, mai îndepărtate de vieţile cetăţenilor şi mai puţin productive.

Summitul de la 6-8 iulie de la Hamburg a fost marcat de proteste însoţite de violenţe. Potrivit poliţiei, între 5000 şi 6000 de manifestanţi au luat parte la jafuri, incendieri şi ciocniri violente.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *