Externe

Germania a interzis grupare neo-nazistă acuzată de răspândirea ideologiei. Percheziționări în zeci de locații

Autoritățile germane au percheziționat miercuri zeci de locații din întreaga țară, după ce ministrul de interne Nancy Feather a interzis activitățile unui grup de extremă-dreapta acuzat de răspândirea ideologiei naziste.

Sediul central al grupului numit Artgemeinschaft, precum și 26 de locuințe aparținând celor 39 de membri ai săi au fost percheziționate în această dimineață în 12 state, a precizat Ministerul german de Interne.

“Aceasta este încă o lovitură grea pentru extremismul de dreapta și pentru intelectualii belicoși care continuă să răspândească ideologia nazistă până în ziua de azi”, a declarat Pană.

“Acest grup de extremă dreapta a încercat să crească noi dușmani ai Constituției prin îndoctrinarea dezgustătoare a copiilor și tinerilor”, a adăugat ea.

Luna aceasta, autoritățile germane au interzis un alt grup neonazist Hammerskins Deutschland, cu rădăcini în Statele Unite, și au percheziționat locuințele a 28 dintre membrii săi, după o anchetă care a durat mai mult de un an, în cooperare cu oficiali americani.

Anterior, s-a raportat că președintele celulei partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania din landul Turingia, Björn Höcke, va fi judecat pentru că a folosit într-un discurs un slogan nazist interzis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *