Externe

Germania a interzis gruparea neo-nazistă Hammerskins

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, a anunţat marţi Ministerul de Interne de la Berlin, relatează Agerpres.

O organizaţie afiliată grupului numită Crew 38, precum şi filialele regionale ale Hammerskins sunt, de asemenea, afectate de interdicţie.

Poliţiştii au făcut percheziţii în apartamentele a 28 de membri ai grupării din zece landuri germane, inclusiv din Berlin şi Bavaria, la primele ore ale dimineţii de marţi, a anunţat ministerul.

Grupul acţionează împotriva ordinii constituţionale şi împotriva ideii de înţelegere internaţională, a precizat ministerul în justificarea deciziei. Scopul şi activităţile grupului sunt contrare dreptului penal.

Concertele organizate de grup au fost folosite pentru a-şi răspândi ideologia extremistă şi printre persoanele care nu sunt membre ale organizaţiei, a subliniat ministerul.

Conform ministerului, guvernele federal şi cele ale landurilor au colaborat timp de peste un an pentru a pregăti interdicţia. Ele au cooperat, de asemenea, cu autorităţile din SUA în acest sens.

Acest grup neo-nazist german este o ramură a grupării de adepţi ai supremaţiei albilor Hammerskins creată în SUA şi există în Germania de la începutul anilor 1990.

Conform Ministerului de Interne german, aceasta este cea de-a 20-a organizaţie extremistă de dreapta interzisă în Germania până în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *