Externe

Germania anunță controale la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția

Guvernul federal german pregătește controale la frontierele cu Polonia și Cehia, motivate de tensiunile din Orientul Mijlociu și teama ca în Germania să ajungă teroriști veniți din Palestina sau alte state arabe, arată publicația Die Welt și G4media.ro.

Practic, Germania pune între paranteze funcționarea sistemului Schengen într-o perioadă în care România speră ca aderarea sa la spațiul de liberă circulație să fie repusă pe ordinea de zi a Consiliului UE din luna decembrie.

Ministrul Nancy Faeser a anunțat luni după-amiaza că a notificat Comisia Europeană cu privire la controalele temporare la frontierele interne la granițele terestre cu Polonia, Republica Cehă și Elveția.

Notificarea este „valabilă inițial zece zile începând de astăzi, 16 octombrie 2023 și poate fi prelungită cu până la un total de două luni”. De asemenea, controalele la granița terestră cu Austria au fost prelungite pentru șase luni.

Astfel, potrivit ministerului, asta înseamnă că Poliția Federală poate folosi acum la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția resurse similare cu cele pe care le folosește la granița cu Austria.

Faeser a spus că „afacerea traficanților de persoane devine din ce în ce mai brutală şi fără scrupule. Moartea teribilă a șapte persoane care au fost introduse ilegal peste granița germano-austriacă vineri seara ne-a șocat profund”.

În același timp, Germania are nevoie de „o limitare eficientă a migrației ilegale pentru a ușura povara municipalităților noastre”.

Potrivit Ministerului de Interne, Poliția Federală a detectat deja aproximativ 98.000 de intrări neautorizate în Germania în 2023 până la începutul lunii octombrie și un total de aproximativ 92.000 în 2022.

Die Welt scrie că înfrângerile electorale pentru partidele din coaliția de guvernare la alegerile regionale din Hesse și Bavaria au fost și ele un factor decisiv pentru a începe lupta împotriva migrației ilegale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *