UE / Nato

Germania anunță un nou ministru al apărării după demisia lui Christine Lambrecht

„Boris Pistorius, un politician relativ necunoscut din partidul social-democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, în prezent ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, va fi noul ministru al apărării al Germaniei, au declarat marți surse guvernamentale pentru agenția AFP.

Scholz este așteptat să anunțe numirea în cursul zilei de marți, după demisia lui Christine Lambrecht, într-un moment crucial pentru minister, în condițiile în care Germania se află sub o presiune intensă pentru a trimite tancuri de luptă în Ucraina.

În urmă cu o zi, Christine Lambrecht a demisionat din funcția de ministru al Apărării din Germania, în urma unui mesaj de Anul Nou foarte criticat.

Măsura vine după ce vineri presa germană a relatat că șefa apărării intenționa să demisioneze după un mesaj de Anul Nou foarte criticat pe care l-a postat pe rețelele de socializare.

„Astăzi i-am cerut cancelarului să mă demită din funcția de ministru federal al Apărării”, a declarat Lambrecht într-un comunicat, acuzând „atenția mediatică de luni de zile asupra persoanei mele” care a împiedicat-o să ia „decizii de politică de securitate în interesul cetățenilor germani”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *