Internațional

Germania îi cere Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea rapidă şi fără obstacole suplimentare a ajutoarelor umanitare în urma cutremurelor de luni

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut marţi, 7 februarie, Rusiei să facă presiuni asupra Siriei pentru a permite intrarea rapidă şi fără obstacole suplimentare a ajutoarelor umanitare după cutremurele de luni, informează Reuters.

„Toţi actorii internaţionali, inclusiv Rusia, ar trebui să facă presiuni asupra regimului sirian pentru a se asigura că poate sosi ajutorul umanitar pentru victime”, a declarat ea într-o conferinţă de presă comună cu omologul său armean, ministrul de externe Ararat Mirzoian.

„Este important ca acum armele să fie date de-o parte şi toate eforturile din regiune să se concentreze asupra ajutorului umanitar şi asupra recuperării şi protecţiei victimelor”, a mai adăugat Baerbock, adăugând că fiecare minut contează.

Menționăm că numărul victimelor confirmate ale seismelor în Siria a depăşit 1600, iar salvatorii de pe toate liniile oprite ale fronturilor din războiul civil care durează de 12 ani au arătat că sub ruine se mai află probabil sute de oameni.

Adelheid Marschang, înaltă reprezentantă pentru situaţiile de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a anunţat astăzi că Siria are nevoie de un volum foarte mare de ajutoare umanitare, cutremurul fiind „o criză peste multe alte crize”, potrivit sursei citate.

Germania nu are relaţii oficiale cu Siria, dar trimite ajutoare prin intermediul unor organizaţii neguvernamentale. Baerbock a declarat că grupul umanitar Malteser International va primi încă un milion de dolari, iar Berlinul încearcă să găsească fonduri şi pentru alte organizaţii de acelaşi gen din Germania.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *