Actualitate

Germania, în pragul unui nou compromis ideologic. Partidul lui Schultz, băgat la guvernare pe ușa din dos, la insistențele președintelui

Prin această mișcare de ignorare a votului electoratului Germania ar putea totuși ieşi din impasul politic instalat de două luni, din cauza incapacității de a forma o coaliție guvernamentală viabilă.

La presiunile preşedintelui Steinmeier, conducerea Partidului Social-Democrat a anunțat că este de acord să analizeze refacerea „largii coaliţii” cu blocul conservator condus de cancelarul Angela Merkel.

Liderul SPD Martin Schulz a refuzat categoric, după alegerile din urmă cu două luni, să continue să guverneze alături de conservatori, după ce formațiunea pe care o conduce a înregistrat un rezultat dezastruos, cel mai prost de la război încoace.

Însă după sistarea tratativelor între liberali și creștin democrații Angelei Merkel, preşedintele german Steinmeier, provenit din partidul social-democrat, a susținut că vrea să evite alegerile anticipate şi a chemat partidele tradiţionale la consultări.

Dacă nu îi va reuși mișarea de a-și impune formațiunea de origine la guvernare și nici nu va accepta întoarcerea la electorat prin alegeri anticipate, președintelui Frank-Walter Steinmeier îi rămâne la dispoziție alternativa unui guvern minoritar, și acesta fără precedent după război.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *