Internațional

Germania îşi redefineşte strategia de securitate pentru a răspunde mişcărilor Rusiei. Berlinul va pune accent mai mare pe apărarea graniţelor NATO

"Acţiunile Rusiei în Ucraina schimbă fundamental arhitectură de securitate din Europa", a spus ministrul von der Leyen în deschiderea unei dezbateri publice. Ea a anunţat că "o carte albă" a strategiei de securitate a Germaniei va apărea anul viitor, şi ea va cuprinde marile direcţii de securitate ale ţării.

Nouă politică de securitate a Germaniei trebuie să ia în calcul încercările Rusiei de a impune "politica de forţă şi puterea armată drept forme pentru atingerea intereselor sale", a mai spus Ursula von der Leyen. "Nouă politică a Kremlinului a început cu mult înainte de criză din Ucraina şi ne va ţine ocupaţi o lungă perioada de timp".

De asemenea, nouă strategie – care o va înlocui pe cea din 2006 – va ţine cont de alte fenomene, precum ridicarea ISIS, Primăvară arabă sau atacurile cibernetice, relatează sursă citată.

Un alt semnal puternic al interesului suscitat de noile mişcări ale lui Vladimir Puţin îl reprezintă proiectul de câteva milioane de euro al Ministerului german de Externe pentru deschiderea unui institut dedicat studierii statelor post-Sovietice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *