Externe

Germania își sporește efectivele armate

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, în urmatorii 7 ani în armata germana vor fi atrasi 14.300 de soldați și 4 mii de civil. În prima etapa vor fi deschise 7.000 de posturi militare. Alte 5 mii de posturi vor fi create după restructurarea internă a armatei, iar din 2023 aceasta va fi suplimentata cu alte 2,3 mii de soldați.

Creșterea numarului efectivelor armatei Ursula von der Leyen a explicat-o de noile provocări. Potrivit ei, armata germană desfășoară în prezent 16 misiuni în străinătate. Printre acestea, salvarea refugiaților în operațiunile mediteraneene și operatiuni ale NATO. De asemenea, noi trupe vor fi necesare pentru descurajarea agresivitatii Rusiei în Europa de Est.

În același timp, bugetul Bundeswehr în 2020 va creste de la 34,3 miliarde de euro, la 39,2 miliarde de euro.

Recent, au devenit cunoscute planurile NATO în Europa de Est, care prevad desfasurarea a patru batalioane cu efective totale de 4.000 de soldați. Se presupune că două batalioane vor fi alocate de SUA, unul de Germania și altul de Marea Britanie. Aceste planuri sunt explicate de activitatea militara a Rusiei în regiune.

Este de așteptat ca batalionul Germaniei va staționa în Lituania. Ministrul apărării din aceasta republica baltica sustine ca a fost deja notificat în acest sens de catre Ursula von der Leyen.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *