Internațional

Germania livrează Ucrainei șapte blindate Gepard care erau destinate la fier vechi

În această primăvară, Germania intenționează să livreze Ucrainei, șapte blindate Gepard care erau destinate la fier vechi, care se vor adăuga la cele 30 de blindate de apărare antiaeriană care sunt deja folosite pentru a lupta împotriva armatei ruse, a relatat vineri revista Spiegel, preluată de Reuters.

Cele șapte blindate, care sunt în prezent reparate de producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW), cu sediul la Munchen, sunt menite să ajute Ucraina în protejarea orașelor și infrastructurii sale împotriva bombardamentelor rusești, a relatat revista Spiegel.

De asemenea, guvernul german intenționează să trimită mai multă muniție pentru Gepard împreună cu tancurile suplimentare, a relatat acesta.

Furnizarea de muniție pentru Gepard s-a dovedit a fi problematică, deoarece Elveția, care deține stocuri de muniție, refuză să o furnizeze, invocând statutul său de neutralitate.

La sfârșitul lunii octombrie, Germania a făcut o nouă solicitare către neutra Elveție pentru a i se permite să reexporte muniție fabricată în Elveția către Ucraina pentru a fi folosită în războiul său împotriva Rusiei, după ce a fost refuzată la începutul acestui an.

Berlinul a furnizat Ucrainei 30 de tancuri Gepard și aproximativ 60.000 de proiectile. În aprilie, Berna s-a opus la reexportul de muniție de fabricație elvețiană folosită de tancurile antiaeriene Gepard. Proiectilele de 35 mm au fost furnizate de companii elvețiene armatei germane în urmă cu zeci de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *