Externe

Germania: Numărul angajaților atinge un nivel record

Aproximativ 43 de milioane de persoane au avut anul trecut loc de munca în cea mai mare economie a Europei, în urcare cu 0,8 la sută față de anul precedent. Astfel, 2015 a devenit al 12-lea an de creștere consecutivă, potrivit datelor Biroului Federal de Statistica, citate de Reuters.

De asemenea, tot mai multe persoane care locuiau deja în Germania și-au găsit slujbe, beneficiind de îmbunătățirea situației economiei. Potrivit statisticii germane, numărul de angajați a crescut în urma intrării pe piața muncii de persoane provenite din estul Europei, inclusiv România, Bulgaria și Croația, dar și din țările lovite puternic de criză, precum Grecia, Portugalia și Spania.

Rata șomajului s-a situat în cea mai mare parte a anului trecut aproape de minimul istoric, iar în luna noiembrie se afla la 6,3 la sută. Croații pot lucra fără restricții în Germania începând din luna iulie, în timp ce pentru români și bulgari acestea au fost ridicate în totalitate în 2014.

Germania a înregistrat anul trecut un număr record de imigranți (din afara UE), de 1,09 milioane, potrivit presei locale. Mulți dintre aceștia nu și-au găsit încă un loc de muncă, iar o corelație între aceștia și numărul de persoane angajate este foarte redusă, a afirmat un oficial al statisticii germane.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *