Internațional

Germania promite Ucrainei un ajutor de iarnă de peste 50 de milioane de dolari

Marți, 13 decembrie, Germania a promis o sumă suplimentară de 53,2 milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina în perioada de iarnă, deoarece aceasta se confruntă cu atacurile rusești asupra infrastructurii sale critice, lăsând milioane de civili fără electricitate, încălzire și apă, transmite CNN.

Confirmând angajamentul într-un Tweet , ministrul de Externe Annalena Baerbock l-a acuzat pe Vladimir Putin că a încercat să „rupă ucrainenii cu tactica sa brutală de a-i arunca în frig”, adăugând: „Nu vom lăsa să se întâmple asta”.

Germania va trimite echipamente pentru a ajuta la refacerea rețelei energetice a Ucrainei, inclusiv generatoare și transformatoare, a adăugat Baerbock într-un tweet. 

„Bombele lui Putin înseamnă că medicii trebuie să opereze inima unui băiat la lumina telefoanelor lor mobile. Că copiii fac temele la lumina lumânărilor cu pălării, eșarfe și jachete”, a adăugat ea. 

Banii au făcut parte dintr-un total de peste un miliard de dolari promis de 46 de țări și 24 de organizații internaționale la o conferință de la Paris, marți, care a avut ca scop mobilizarea sprijinului imediat pentru Ucraina în perioada decembrie-martie. 

De asemenea, Elveția a anunțat un angajament de peste 100 de milioane de dolari către Ucraina , potrivit unui comunicat de presă de marți al guvernului elvețian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *