Actualitate

Germania se teme să nu-l supere pe Putin. Ministrul Apărării din Berlin: Nu vom furniza arme Kievului

Berlinul exclude pentru moment livrările de arme către Ucraina în conflictul cu Rusia, a declarat ministrul german al apărării Christine Lambrecht într-un interviu publicat sâmbătă, la câteva zile după ce Marea Britanie a început să furnizeze Kievului arme antitanc, informează agenția Reuters.

Un grup bipartizan de senatori americani a promis, de asemenea, arme Ucrainei, care ar putea include rachete, arme de calibru mic și bărci, pentru a ajuta țara să se apere de o potențială invazie pe fondul formării armatei ruse la granițele sale.

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat însă politica Berlinului de a nu furniza arme letale zonelor de conflict.

„Pot înțelege dorința de a sprijini Ucraina și exact asta facem deja”, a declarat Lambrecht pentru săptămânalul Welt am Sonntag.

„Ucraina va primi în februarie un spital de campanie complet (unde să fie „găzduiți” soldații împușcați de bandiții lui Putin – n. red), împreună cu pregătirea necesară, toate cofinanțate de Germania pentru 5,3 milioane de euro (6,01 milioane de dolari)”, a spus ea, menționând că Germania tratează trupele ucrainene grav rănite de criminalii ruși în spitalele sale militare de timp mai mulți ani.

Dar Berlinul nu este pregătit să aprovizioneze Kievul cu arme deocamdată, a spus ministrul.

„Trebuie să facem totul pentru detensionare. În prezent, livrările de arme nu ar fi de ajutor în acest sens, există un acord în acest sens în guvernul german”, a spus Lambrecht care nu are o problemă să-i lase pe ucraineni fără apărare în fața lui Putin.

Cu observațiile sale, ea s-a alăturat ministrului german de externe Annalena Baerbock, care a spus că Germania nu va critica alte țări pentru că sunt pregătite să furnizeze arme Ucrainei.

„Dar nu cred că este realist că astfel de livrări ar putea înclina balanța militară”, a declarat Baerbock pentru Sueddeutsche Zeitung.

„Cea mai puternică armă… este ca aliații NATO, statele membre ale UE și G7 să declare clar (Rusie) că fiecare nouă agresiune va primi un răspuns cu consecințe masive”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *