InternaționalUcraina

Germania va crește producția de muniție în contextul intensificării ofensivei Rusiei în Ucraina

Germania va crește producția de muniție în contextul intensificării ofensivei Rusiei în Ucraina, a declarat marți, 14 februarie, ministrul german al Apărării Boris Pistorius, relatează The Guardian.

Vorbind în fața jurnaliștilor la Bruxelles înainte de o reuniune de două zile a miniștrilor apărării din NATO, Pistorius a subliniat eforturile tot mai mari ale Rusiei de a „recâștiga inițiativa în Donbas”.

De asemenea, Pistorius a calificat „problema apărării aeriene și a aprovizionării cu muniții” mult „mai importantă decât avioanele de luptă”.

Afirmațiile vin în susținerea remarcilor făcute marți și de șeful NATO, Jens Stoltenberg, care a declarat că „nevoia urgentă” a NATO este de a oferi sprijinul militar pe care l-a promis deja Ucrainei, mai degrabă decât de a lua decizii cu privire la trimiterea de asemenea a unor avioane de vânătoare moderne.

Tot marți, ministrul german al Apărării a anunțat că Germania a semnat contracte cu producătorii de muniție pentru a furniza armament pentru sistemele de apărare antiaeriană Gepard pe care le-a livrat Ucrainei.

În ceea ce privește alte muniții, Pistorius a declarat că nu poate decât „să ceară industriei de apărare să își intensifice rapid producția”.

Având în vedere „posibilul risc de escaladare”, el a avertizat că fiecare pas făcut de aliații NATO trebuie „cântărit” cu atenție.

„Cred că nu va exista un sfârșit pe termen scurt al războiului, nu va exista un câștigător pe termen scurt”, a spus Pistorius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *