Sport

Germania va organiza EURO 2024. Anunţul făcut de UEFA

Germania a găzduit ultima sa mare competiţie în 2006, Cupa Mondială. Astfel, nemții găzduiesc în premieră Campionatul European ca țară unificată. Ultimul turneu continental găzduit pe actualul teritoriu a fost în 1988, în Germania de Vest.

De partea cealaltă, Turcia a ratat din nou ocazia de a organiza un turneu final, după ce a pierdut această oportunitate la doar un singur vot, împotriva Franței, pentru EURO 2016.

Germania oferă o infrastructură net superioară față de cea a turcilor – reţele de şosele, cale ferată şi linii aeriene bine puse la punct pentru vizitatori între oraşele gazdă. Referitor la candidatura Turciei, UEFA remarca: ”transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrările care trebuie desfăşurate în perioada dată de timp constituie un risc”. De asemenea, UEFA a subliniat faptul că ”lipsa unui plan de acţiune în planul drepturilor omului” este un lucru îngrijorător în regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Philipp Lahm va fi conducătorul comitetului de organizare a Campionatului European din 2024. Fostul jucător al lui Bayern Munchen, care a pus capăt carierei sale anul trecut, a adunat 113 selecţii în reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014, la turneul final din Brazilia.

Printre stadioanele pe care se vor juca meciuri la EURO 2024 se numără: Allianz Arena (Bayern Munchen), Signal Iduna Park (Dortmund), Veltins Arena (Schalke 04).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *