Actualitate

Ghelici cheamă la boicotarea alegerilor din Chișinău. Care sunt argumentele prezentate

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Asociației, Fiodor Ghelici, a declarat că membrii „Moldova mea” au analizat programele electorale ale candidaților la funcția de primar al capitalei și le-a transmis o adresare, propunându-le semnarea unui acord cu privire la constituirea pe lângă primarul general a unei comisii de control a finanțelor publice în componența căreia să se regăsească și reprezentanții societății civile, însă niciun candidat nu a venit cu un răspuns afirmativ.

Fiodor Ghelici a vorbit în conferință despre trei candidați pe care îi consideră de bază: Silvia Radu, Ion Ceban și Andrei Năstase. Potrivit lui, Silvia Radu, fiind desemnată în calitate de primar interimar, sub egida guvernării, și-a început activitatea destul de bine și ar fi fost cazul să rămână să-și exercite atribuțiile până la alegerile locale generale, din 2019. Or, potrivit activistului, alegerile noi reprezintă o risipă de bani – milioane scoase din buzunarele cetățenilor.

Cât ține de candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, Fiodor Ghelici a spus că acesta este reprezentantul președintelui Igor Dodon, care îl protejează, și că un astfel de candidat trebuie să fie supus unui test de compatibilitate psihologică cu această funcție.

Referindu-se la candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, activistul a spus că niciodată nu va uita perioada în care acesta organiza proteste și îndemna populația, indiferent de naționalitate, etnie, să susțină această mișcare. Însă atunci când Asociația „Moldova mea” a propus o adresare publică, Năstase a respins-o pe motiv că era în limba rusă.

Fiodor Ghelici spune că oamenii au auzit de-a lungul anilor multe promisiuni, dar au rămas cu aceleași probleme. „Reieșind din cele menționate, Asociația „Moldova mea”, membrii căreia numără mai bine de 500 de persoane, boicotăm alegerile din 20 mai. Nu vom participa la acest show politic. Am discutat această decizie mult, conștient, și am constat că este unicul instrument pașnic care ne mai rămâne”, a notat Fiodor Ghelici.

Activistul a mai spus că regretă că la alegerile prezidențiale, Asociația „Moldova mea” a chemat alegătorii să-l voteze pe Igor Dodon, iar acesta s-a dovedit a fi un trădător. Fiodor Ghelici a declarat că decizia de a-l susține pe Igor Dodon va rămâne o pată neagră în activitatea Asociației, pentru că președintele țării și-a înșelat alegătorii, a urmărit interese personale, și-a creat bunăstare doar pentru sine și anturajul său. Deși a promis că va uni societatea, a dispersat-o și mai mult.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *