CSI / Rusia

Gherasimov vrea ca în școlile din Rusia să fie introdusă pregătirea militară

Șeful Statului Major General rus, generalul Valeri Gherasimov, vrea ca în școli să fie introdusă pregătirea militară, în ultimii doi ani de studiu, scrie The Guardian, citând presa locală. Vă amintim că numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată că mobilizarea parțială ordonată de Vladimir Putin în 21 septembrie se desfășoară haotic, fiind trimiși pe front recruți fără nicio pregătire.

Șeful Armatei ruse i-a scris lui Serghei Mironov, lider în parlamentul rus, despre sprijinul său pentru introducerea pregătirii militare de bază în școli, transmite Izvestia.

Publicația îl citează pe Gherasimov spunând că ar trebui alocate 140 de ore pentru pregătirea militară în ultimii doi ani de studiu.

Recruții ruși, aruncați în luptă fără pregătire și echipament

Vă amintim că Vladimir Putin a anunțat în 21 septembrie mobilizarea parțială a câteva sute de mii de rezerviști pentru a încerca să oprească dinamica trupelor de la Kiev în Ucraina.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată că mobilizarea parțială ordonată de președintele Rusiei se desfășoară haotic, fiind trimiși pe front recruți fără nicio pregătire, uniii dintre ei îndreptându-se în stare vădită de ebrietate spre centrele de recrutare.

Analistul militar și

— ChrisO (@ChrisO_wiki) September 11, 2022 “>cercetătorul independent Chris Owen scria, într-o amplă analiză publicată pe pagina sa de Twitter, chiar înainte ca Putin să ordone mobilizarea parțială a rezerviștilor, că mulți soldați ruși au fost trimiși pe front cu niveluri de instruire care ar intra în categoria „glumă”.

La începutul invaziei unii soldați au primit sisteme de arme pe care nu le-au mai văzut niciodată și pe care nu știau să le folosească. Activitățile de instruire au fost adesea falsificate pentru ca ofițerii să poată raporta îndeplinirea lor și sustragă proviziile.

Un soldat a relatat că „am ajuns la poligon și am fost puși să stăm cu pușca înspre țintă. De îndată ce erai fotografiat ți se dădea drumul”.

Acest tip de falsuri nu au fost raportate doar de diviziile obișnuite de infanterie ale Rusiei, ci inclusiv de unitățile de elită ale Moscovei precum cele de trupe aeropurtate, sugerând că practica este comună în armata rusă.

La finalul lui septembrie, un rus care tocmai fusese încorporat ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de mobilizare parțială a rezerviștilor din Rusia povestește într-un video că nu a primit niciun fel de instructaj sau vreo pregătire înainte de a fi trimis în Herson.

„Salut tuturor, acesta este Regiment 1 Tancuri. Ni s-a spus oficial că nu va fi nicio pregătire înainte de a ne trimite în zonele de luptă. Comandanții Regimentului au confirmat oficial informația. Pe 29 vom fi trimiși în Herson. Așadar, gândiți și decideți singuri… ce să faceți mai departe”, spune rusul, într-un clip distribuit de Dmitri, fondatorul WarTranslated.

O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum altor noi recruți li se spune la instructaj să facă rost de absorbante și tampoane pentru oprirea sângerărilor în caz că sunt împușcați, în timp ce alte înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată“> în ce condiții sunt instruiți recruții ruși care au primit ordine de încorporare.

„Condiții excelente în barăci autentice din lemn pentru experiența ta supremă a armatei rusești”, notează ironic Dmitri, fondatorul site-ului WarTranslated.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *