Politică

Gherman rămâne la Externe, Arapu la Finanțe, Munteanu la Mediu, Babuc la Cultură, Cebotari la Justiție, iar Fusu la Educație

În noul Guvern, câte şase fotolii ministeriale le revin Partidului Liberal Democrat şi Partidului Democrat din Moldova.

PLDM a decis ca fotoliul de ministru de Externe să fie ocupat tot de Natalia Gherman. La Finanţe va rămâne actualul ministru Anatol Arapu. Nici la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare nu au fost făcute schimbări. Aici va rămâne Ion Sula. Un alt reprezentant al Guvernului interimar, care îşi va păstra fotoliul este ministrul de Interne, Oleg Balan.

PLDM-ului i-au revenit în viitorul Guvern două ministere noi, cel al Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, dar şi cel al Tineretului și Sportului. Liberal-democraţii au decis ca în fruntea Ministerului Muncii să fie actualul ministru în exerciţiu al Sănătăţii, Mircea Buga. Iar funcția de ministru al Tineretului să fie suplinită de viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura.

Și Partidul Democrat va avea șase fotolii ministeriale în următorul Executiv. Patru din acestea rămân neschimbate. Pentru Ministerul Economiei este propusă, în continuare candidatura cetăţeanului de origine franceză Stephane Bride, iar Ministerul Culturii va fi condus de Monica Babuc. Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor va fi prezidat de Pavel Filip, iar cel al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, de Vasile Bâtca.

Totodată, în fruntea Ministerului Sănătății, care a trecut în subordinea PDM, se va afla actualul ministru în exerciţiu al Muncii, Ruxanda Glavan, iar pentru funcția de ministru al Justiției este propusă candidatura directorului Căii Ferate, Vladimir Cebotari.

De această dată, Partidul Liberal va conduce patru ministere. În calitate de șef la Educație a fost propus deputatul Corina Fusu. Ministerul Apărării ar putea fi condus de fostul ministru al Transporturilor, Anatol Șalaru.

La Ministerul Mediului vine deputatul Valeriu Munteanu, iar la Transporturi – deputatul Iurie Chirinciuc.

Vicepremier pentru Reintegrare rămâne Victor Osipov, pentru probleme sociale este deputatul PL Gheorghe Brega, președintele Academiei de Ştiințe este Gheorghe Duca, iar başcanul Găgăuziei este Irina Vlah.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *