Bună Dimineața

Ghici, cine e? Moare de foame, dar ia credit pentru a merge în vacanță

Moldovenii noștri au o gândire mai diferită. Împrumută bani ca să facă nuntă, botez sau cumetrie, doar pentru ca să apară perfecți în ochii lumii, pe când în realitate o duc destul de greu. Același lucru se întâmplă și cu vacanțele. Pentru ca să ajungă în Turcia, Grecia sau alte destinații turistice, mulți „stau la dietă” tot anul. Îndată după ce se văd acolo, își fac câteva poze și le încarcă pe rețelele de socializare.  

Zilele astea am citit o știre unde se menționa că „Air Moldova” a reușit, pentru prima dată în istoria sa, să transporte peste 100 mii de pasageri pe parcursul unei luni. Mai exact, 109 mii de persoane au călătorit în august cu această companie, o creștere cu 58% față de aceeași perioada a anului trecut. Știm cu toții că în Moldova salariile nu sunt foarte mari, iar majoritatea oamenilor trăiesc de la salariu la salariu. Atunci, de unde oare crește numărul de moldoveni care își petrec concediul în afară?! Ei bine, să zicem că regimul liberalizat de vize i-a făcut mai pofticioși, dar remunerarea pentru muncă oricum a rămas aceeași…

Cei care merg în vacanță, luând credit de la bancă sau din împrumuturi, mi se asociază cu șoferii automobilelor luxoase care își alimentează mașinile cu gaz sau cu tinerii care le demonstrează tuturor că au iPhone, dar dau beep prietenilor, pentru că mereu nu au nimic pe cont.

Paradoxal, dar adevărat. Pentru un bronz de câteva săptămâni, moldovenii trebuie să muncească un an!  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *