Politică

Ghimpu ar accepta o coaliție alături de PCRM: ”PL va vota un Guvern alături de comuniști doar dacă „votăm actul Unirii”

Președintele liberal a calificat decizia PLDM de a nu participa la negocierile privind formarea unei noi majorități parlamentare drept una regretabilă, întrucât anume aceasta ar fi unica soluție pentru a continua reformele.

„Eu sper că colegii din Partidul Liberal Democrat vor reveni la poziția care ne face să fim responsabili de ceea ce ne-am asumat. Să nu uităm că avem votul cetățenilor anume pentru continuarea cursului european, pentru schimbările așteptate de cetățeni și aceste schimbări pot avea loc doar numai în cazul în care există o guvernare proeuropeană formată din aceste trei partide. Este regretabil întrucât cred că responsabilitatea față de ceea ce ți-ai asumat trebuie să fie mai mare decât supărarea pe cei care te-au supărat. Ce ține de alianța noastră cu comuniștii… poate fi, dar numai în cazul în care votăm actul Unirii. În rest, nu”, a declarat Mihai Ghimpu.

Acesta a spus că Partidul Democrat nu l-a informat despre rezultatele discuțiilor din cadrul întrevederii „consultative” cu PCRM, dar nici nu-l interesează. „Ceea ce eu am auzit, prezentat anume de Dumneavoastră am înțeles că nu s-a discutat formarea unei alianțe. S-au discutat anumite acțiuni. Noi nu facem alianță cu comuniștii”.

Liderul PL a respins și ideea formării unei coaliții largi. „Noi nu mergem într-o alianță cu socialiștii, cu comuniștii, sau o alianță minoritară cum a fost PD-PLDM. Noi vrem să avem o alianță majoritară, plus că-l avem acum și pe „grupul Leancă” și aceasta este soluția”, a mai spus Ghimpu.

„Noi nu avem altă soluție decât să formăm un Guvern. Și asta trebuie să înțeleagă PLDM-ul. Dacă nu înțelege partidul, să înțeleagă deputații care sunt în Parlament, că ei răspund în fața cetățenilor. Am spus clar și mai repet odată: PL nu va merge într-o alianță cu PD și PCRM. PL vede o alianță doar cu aceste trei partide (n.r. PL-PLDM-PDM)”, a conchis președintele liberal.

sursa. realiatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *