Ultima oră

Ghimpu dezvăluie LISTA SECRETĂ a lui Vicol cu agenții economici care urmau să fie presați

După ce a fost audiat la Centrul Național Anticorupție în dosarul Vicol, Mihai Ghimpu a spus că această listă i-ar fi fost prezentată chiar astăzi de reprezentanții CNA, relatează NOI.md. Potrivit liderului liberal, în listă se regăsea și firma la care el deține o parte din acțiuni.

“Mi s-a prezentat o listă scrisă de Vicol, cu titlul: Agenții economici ai oponenților. Eu mă gîndeam că este vorba de Voronin, dar nu. În listă se regăsea și compania ”Eurosim”. Deci este vorba despre control, presiuni fiscale. Cei de la CNA m-au întrebat dacă au avut loc acțiunile descrise acolo. Nu pot să dezvălui dacă am fost presat, fiindcă este secretul anchetei”, a spus Ghimpu.

Ezitînd să spună la comanda cui a fost creată lista, liderul PL a afirmat că lista a fost întocmită la începutul lunii ianuarie. Asta după incidentul din Pădurea Domnească, cînd și-a pierdut viața un om, iar despre incident s-a aflat din presă. “Dacă este scrisă lista agenților economici ai oponenților, a fost comandată de …”, aici a urmat o pauză de tăcere, după care a continuat: ”Răzbunarea nu este de acum, ci de la începutul anului 2013, de la incidentul din Pădurea Domnească. În listă sînt scrise firme ale membrilor PL. Din toate acestea, am spus că am contribuţie cu ”Eurosim”, în care deţin o treime din capitalul social", a declarat Ghimpu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, și deputatul liberal Gheorghe Brega au fost citați de CNA pentru a fi audiați în calitate de martori în dosarul Vicol.
 
Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *