Politică

Ghimpu: Lupu și Filat au înțeles că suntem mai puternici “în trei”

După ce ieri, liderii Alianţei au anunţat despre decizia solidară de a iniţia un referendum Constituţional, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că în sfârșit cei trei lideri ai AIE au înțeles că puterea e în trei.

,,Mulțumesc Domnului, că în sfârșit am înțeles cu toții că puterea noastră e în trei și nu în fiecare care crede că valorează mai mult decât altul. Bine că am înțeles cu toții și avem posibilitatea să reîntoarcem încrederea cetățenilor, în votul pe care l-a dat pentru noi, partidele componente ale Alianței. Asta este foarte important, reîntoarcerea încrederii, fiindcă asta înseamnă reîntoarcerea încrederii și în valorile democratice, în vectorul european și în tot ceea ce trebuie să construim în această perioadă, fiind un stat de drept și democratic. Altă cale nu există”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Deşi recunoaşte că cei trei lideri au ajuns cam târziu la această soluţie, Mihai Ghimpu a spus:,,Mai bine mai târziu, decât niciodată. Sigur că era mai bine de la bun început. Dar bine că am ajuns acum și am dat dovadă de caracter și de responsabilitate, că e mai bine referendum și schimbarea mecanismului, decât alegeri anticipate și revenirea în Parlament a alegerii președintelui prin același mecanism, ceea ce înseamnă de fapt iarăși, din nou alegeri anticipate.”

Liderul liberal s-a arătat optimist în viabilitatea AIE şi a subliniat că alianţa de guvernare va rezista şi după referendum. Deocamdată liderii AIE nu au ajuns la un consens privind modalitatea de organizare a referendumului, însă Mihai Ghimpu a subliniat că acesta trebuie să răspundă la practicile, standardele şi valorile europene. Totodată, preşedintele PL a meţionat că referendumul Constituţional are drept scop funcţionarea instituţiilor statului, dar nu partajarea funcţiilor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *