Politică

Ghimpu pe BLOG: cine fură e “pragmatic” iar cine e cinstit e “romantic”

Şi plăcut răcoroasă pentru cei care lucrează la umbra birourilor, deoarece aceştia au aer condiţionat.

Cei care nu stau la soare şi nu-i simt razele, nu vor simţi nici zăpuşeala. Eu, însă, voi zice ca şi mulţi cei, cărora soarele le arde puternic ceafa: mda, mare fierbinţeală astăzi! Căci mă aflu la Coloniţa, motiv pentru care scriu aceste rânduri.
De ce, veţi zice? Pentru că fac şi eu cum fac toţi moldovenii – când ies în concediu, se apucă de reparaţie. “Dictum – factum”, adică, „Zis şi făcut”, cum spune un dicton latin. Am zis şi m-am şi apucat de reparaţia casei părinteşti…

Scriu aceste rânduri nu pentru a mă lăuda că fac şi eu ceva în afară de politica moldovenească sau de munca de parlamentar, ci pentru ca să aflaţi acest lucru din gura mea, stimaţi prieteni, şi nu din gura adversarilor mei sau “căţeluşilor” acestora, care stau la fiecare colţ şi aşteaptă comanda să latre, asta chiar dacă pe drum nu trece nimeni…

Cât priveşte lătratul. Şi aici e ca la noi, la moldoveni: pe cel care fură, îl spălăm în apele europene; iar pe cel care scoate în vileag toate hoţiile, îl “botezăm” aşa, încât nici agheasma popei nu-l mai poate ajuta după asta!!!

Ei, Prim-miniştri sau chiar simpli funcţionari de stat sau şefi de departamente: al privatizării, inspectoratului fiscal, vamal – cu maşini “mişto” şi cu case cu trei niveluri, la doar 30-40 de ani! (ei nu se compară cu oamenii de afaceri, care muncesc şi riscă din greu cu tot ce au!).
Recent, unul dintre aceştia spunea că fără Ghimpu la guvernare se fac mai multe şi e mai uşor de lucrat. Aşa e, aici n-am ce zice, îi dau dreptate, fiindcă atunci când se fură uşor, la sigur că se fac mai multe! Dar pentru cine „se fac”, apare întrebarea?… Numai nu pentru oamenii de rând, cred eu!
Şi ştiţi de ce, dragi moldoveni? Pentru că la noi, la moldoveni, e ca la nimeni: cine fură – este considerat “pragmatic” şi pus în capul mesei, nu în puşcărie! Iar cine e cinstit şi scoate în vileag hoţiile, este poreclit “romantic”.

Iată de ce unii “pragmatici” au devenit peste noapte miliardari şi au bani grei, făcuţi, de altfel, foarte uşor; de asta „pragmaticii” aruncă cu atâta „dărnicie”, fără nici un pic de ruşine sau remuşcare, câte un osişor „căţeluşilor” săi! Şi aceştia, bucurându-se de fărâmiturile de la masa Stăpânului, hămăie cât mai tare – ham-ham-ham, poate le va da Stăpânul “pragmatic” şi o felioară de salam…
 
Sursa: ghimpu.wordpress.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *