Actualitate

Ghimpu se plânge că PD influențează Curtea Constituțională. Președintele CC prezintă date statistice

Fiind întrebat de analistul Igor Boțan dacă acesta crede că Curtea Constituțională este influențată de PD, Ghimpu a afirmat că da. „Eu bănuiesc că da”.

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase a comentat acest subiect pe pagina sa oficială de Facebook. ”Astăzi am fost abordat de presă să comentez presupunerile dlui Ghimpu că PD ar influența Curtea Constituțională. În lipsa unor precizări la ce anume s-a referit, presupun că a avut în vedere influența exercitată de liderul PD Marian Lupu pentru adoptarea deciziei din 5 decembrie 2013 privind statutul constituțional al limbii române. Până una alta, câteva date statistice:”, a menționat acesta.

Tot în cadrul emisiunii, Ghimpu a mai vorbit și despre responsabilitatea guvernatorului Dorin Drăguțanu în situația creată la BEM, Unibank și Banca Socială.

„O să prezinte comisia de anchetă raportul, organele de drept, vom vedea dacă este vina lui sau nu, eu nu apar pe nimeni. Daca Drăguțanu a fost nominalizat în funcția de guvernator al BNM de către PL, asta nu inseamna că el ascultă PL. BNM nu se subordonează nimanui, ea prezintă raportul în Parlament”, explică Ghimpu.

Mai mult, președintele PL nu exclude că ar putea vota pentru demiterea lui Drăguțanu, în caz că vinovăția acestuia va fi dovedită. „Eu nu sunt avocatul lui Drăguțanu, dacă se constată că el este vinovat, voi vota pentru demisia lui”, conchide Miahi Ghimpu.

sursa: unimedia.info/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *