Politică

Ghimpu vrea PACE în AIE. „Păpuşarul” şi „contrabandistul” trebuie să PLECE

PL nu renunță la cauza noastră națională, care în acest moment înseamnă aderare la UE. PL nu renunță la Acordul AIE, și-l consideră în continuare valabil și cu depline puteri. PL declară că RM nu are nevoie de alegeri anticipate.

Potrivit lui Ghimpu, liderii AIE nu trebuie să uite principalul obiectiv al RM, integrarea europeană, "iar cearta din AIE ar putea pune în pericol semnarea Acordului de asociere RM – UE. ”Acordul de constituire a AIE rămîne valabil deoarece nu am primit nicio solicitare în scris din partea PLDM. Iar PL se pronunţă pentru păstarea acestei coaliţii şi evitarea alegerilor anticipate, din acest motiv venim cu un mecanism de conciliere”, a opinat Ghimpu.

Mecanismului de conciliere, prezentat de şeful liberalilor, prevede ca în următoarea perioadă PD şi PLDM să pună capăt războilui declaraţiilor politice, iar liderul PLDM să îşi retragă afirmaţiile din 13 februarie. „Salutăm intenţia şefului statului Nicoale Timofti de a discuta cu liderii AIE, insă acest lucru trebui făcut în prezenţa reprezentanţilor UE şi SUA”,a spus Ghimpu.

Filat face declarații imature

Mihai Ghimpu i-a cerut lui Vlad Filat să-şi retragă declaraţiile făcute ieri, calificîndu-le drept imature din punct de vedere politic.

"Ambii trebuie să plece din politică. Nu trebuie să ne pună pe noi să alegem între AIE sau unul dintre ei. Filat îşi dedică timpul luptelor şi nu îndeplinirii angajamentelor faţă de Uniunea Europeană, deşi suntem în an crucial. PL mereu a ales interesul poporul. PL poate fi pus doar în buzunarul poporului şi nu în cel al păpuşarului sau al contrabandistului", a spus Mihai Ghimpu.

„Pentru ei este mai important cine va ieși victorios din această luptă, nu viitorul european al Republicii Moldova. Pentru ei, pentru ”prietenii noștri”, problemele Moldovei nu sînt lupta cu sărăcia, cu contrabanda, dar lupta pentru ca stăpînul să fie ori un ”păpușar”, ori un ”contrabandist”.

"Jalnică situaţie, dar tot noi trebuie să o depăşim. Pe viitor trebuie să ştiţi, stimaţi reprezentanţi ai presei, pe cine alegeţi
Averea e bună, dar cea cinstit acumulată, prin muncă, dar nu prin funcţii", a încheiat Ghimpu.

Vom reveni cu detalii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *