Social

Ghioceii, interziși la vânzare în republică

Inspectorii de mediu, colaboratorii Comisariatului de poliţie întreprind raiduri de monitorizare în locurile de comercializare a plantelor efemere de primăvară în pieţe. 

Reamintim că, pentru culegerea plantelor vernale din pădurile Moldovei incluse în Cartea Roşie, sunt aplicate amenzi cuprinse între o mie şi două mii de lei.

Alarmă falsă cu bombă la „Apă-Canal”

Alertă falsă cu bombă la SA „Apă-Canal” Chişinău. Un individ necunoscut a telefonat la Comisariatul General de Poliţie şi a spus că instituţia este minată. Potrivit şefului Serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, apelul a fost făcut la ora 9:30. Imediat, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale poliţiei şi genişti. După mai bine de o oră de căutări, aceştia nu au găsit nimic.

Nu avem epidemie de gripă, ci de viroze

Comisia Extraordinară pentru Sănătatea Publică (CNESP) a anunțat că la nivelul întregii țări avem o epidemie de viroze, nu de gripă. „CNESP declară că la capitolul infecţii respiratorii suntem în perioada de epidemie. Avem un număr mare de infecţii care au fost înregistrate de instituţiile medicale”, a afirmat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu.

Reprezentanţii comisiei susţin că pragul epidemic la viroze a fost depăşit de două ori în acest sezon, dar neagă o eventuală stare de epidemie de gripă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *