Internațional

Gică Hagi, noul antrenor al turcilor de la Galatasaray

Presa din Turcia era extrem de entuziasmată de sosirea lui Hagi, ziarele de la Istanbul titrând încă de joi dimineaţă: "Vine legenda!", ori "Maradona din Carpati, din nou la Galata". După renunţarea la colaborarea cu Rijkaard, Galatasaray a negociat cu fostul selecţioner al Turciei, Fatih Terim, dar acesta a refuzat oferta clubului turc.

Hagi va redebuta abrupt la echipa pe care a mai antrenat-o şi în sezonul 2004-2005: duminică este programat marele derby, cu Fenerbahce. În precedentul mandat de pe "Ali Sami Yen", fostul mare decar a câştigat Cupa Turciei chiar în faţa marilor rivali de la Fenerbahce, scor 5-1.

După opt etape, Galatasaray, care a fost eliminată din această ediţie a cupelor europene, ocupă locul 9, cu 12 puncte (patru victorii), la opt puncte de liderul Bursaspor.

Alături de gruparea turcă, Hagi a câştigat, ca jucător, patru titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două cupe ale Turciei (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei. Gheorghe Hagi a mai antrenat reprezentativa României (2001), Bursaspor (2003), FC Timişoara (2006) şi Steaua (2007), iar în ultima perioadă s-a ocupat de academia de fotbal de la Constanţa care îi poartă numele.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.