Economie

Gigantul german Varta a ales România pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro

Producătorul german de baterii Varta i-a transmis astăzi, oficial, prim-ministrului Nicolae Ciucă, într-o discuție la Guvern, că a ales România pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice.

Varta Microbattery deține deja o fabrică în Brașov, din 2014.

Acum, germanii au intrat pe piața locală cu subsidiara diviziei Pertrix, lansată în luna februarie ca o nouă filială pentru bateriile e-car, relevă date analizate de Profit.ro. Divizia a fost lansată la scurt timp după ce Varta a prezentat noua sa celulă de baterie, V4Drive, pentru vehicule electrice.

Denumirea Pertrix V, noua divizie a Varta, se referă la trecut, când compania AFA – Varta de astăzi – fondată în 1887, a preluat, în 1926, firma Pertrix Chemische Fabrik Aktiengesellschaft din Hamburg, care dezvoltase prima baterie uscată capabilă de depozitare.

În 2020, compania a avut afaceri de 406,9 milioane lei și un profit net de 19,2 milioane lei, cu aproape 450 de angajați, relevă date analizate de jurnaliști.

La nivel global, anul trecut, gigantul german a avut afaceri de aproape 1 miliard de euro.

Luna trecută a fost anunțat că producătorul german de baterii Varta vizează România pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro, într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. „Am primit azi delegația grupului Varta.

Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forță de muncă bine pregătită și competitivă.

Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a transmis atunci Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.