Sport

Gigel Bucur a devenit eroul Timisoarei

Intalnirea dintre Sahtar Donetk si FC Timisoara din cadrul turului trei preliminar UEFA Champions League a fost, cu siguranta, una speciala. Faptul ca banatenii intalneau o detinatoare foarte recenta de cupa europeana insemna extrem de mult pentru vicecampioana Romaniei, nu prea obisnuita in ultimii ani cu parcursul in cupele europene. Totodata, jocul fotbalistilor fara experienta internationala ai lui FC Timisoara a fost maturizat eficient de viclenia antrenorului Ioan Ovidiu Sabau, considerat un „copil de suflet” al antrenorului minerilor, Mircea Lucescu.

Prima parte a jocului de la Donetk a fost una cum nu se poate mai reusita pentru reprezentantii Ligii 1. Cu un inceput foarte timid, banatenii au stat mult timp cantonati in propria jumatate de teren, exceptie constituind micutul Bucur, care se straduia sa capteze orice ocazie posibila de contraatac. Sahtar a ratat cu nemiluita, dandu-le sansa fundasilor romani si portarului Pantilimon sa se remarce, deschiderea scorului lasandu-se asteptata de spectatori. Golul s-a prins insa doar de bocancul celui mai avansat banatean din teren, Gigel Bucur fructificand superb, cu latul, din 7 metri, centrarea unui Parks care s-a si accidentat in momentul executiei. Alb-violetii au reusit sa pastreze acest scor pana la pauza, rezultatul de 1-0 dupa 45 de minute fiind unul extrem de valoros. Ucrainenii au fost nevoiti sa apese pe accelerator dupa revenirea de la vestiare si acest lucru a condus la o echilibrare a cursului meciului. Dupa ce Adriano a zguduit, printr-un sut, transversala lui Pantilimon, nou-intratul Gladki a reusit sa egaleze dupa o lovitura bine plasata din careul romanilor. Minerii au prins „gustul” jocului, parea a fi repriza lor, dar abilul antrenor Sabau a reusit sa aduca luciditatea in tabara propriei formatii, care treptat au calmat situatia, si au incercat si cateva actiuni ofensive. Dupa cateva ocazii mai periculoase ale ucrainenilor, a venit si minutul 80, in care Bucur a marcat poate cel mai important gol pentru timisoreni in aceasta dubla mansa, dupa ce l-a depasit elegant pe Kucher si l-a invins pentru a doua data pe portarul Pyatov. Din pacate, acesta nu a fost finalul fericit pentru romani, brazilianul Fernandinho reusind o torpila exceptionala de la distanta, care l-a lasat fara replica pe Costel Pantilimon.

Returul se concepe de acum cu o sansa in plus de succes pentru FC Timisoara, banatenii avand sanse mai mari de calificare acum, cand si un egal cu putine goluri (0-0 sau 1-1), ii poate duce in meciurile play-off pentru grupele Ligii Campionilor.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *