Actualitate

Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare: “Nu mai calc în ţară, demisionez din PNL!”

Update ora 15.15 Gigi Becali trebuie să se preyinte lunar la Serviciul de Probaţiune şi la poliţie. El trebuie să anunţe atunci câbd pleacă în concedii sau îşi schimbă domiciliul. Nerespectarea masurilor de supraveghere poate conduce la executarea efectiva a pedepsei.

În baza art. 863 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de încercare, inculpaţii se vor supune următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte lunar la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov (inculpaţii Becali George, Dediu Ştefan Fănuş, Mila Mihai şi Popa Marcel) şi, respectiv Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti (inculpatul Zmărăndescu Cătălin Otto);

b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;

d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lor de existenţă.

UPDATE 14.24: Gigi Becali a declarat pentru RTV că nu ar mai vrea să se întoarcă în țară. "Aici, în Dubai, lângă biserica creştină, sunt nişte case frumoase. Eu nu mai am ce căuta niciodată în ţara aia", a declarat Gigi Becali la RTV. "O să vin în ţară pe ascuns, să o văd pe mama, dar nu o să mă vadă nimeni".

"Demisionez din PNL pentru că nu vreau să-i fac probleme lui Crin Antonescu. O să ţin un discurs în Parlament, să trag un semnal de alarmă, să vedem ce vor să facă, dacă vor să lase ţara asta pe mâinile procurorilor hingheri. Dacă Crin Antonescu crede că nu trebuie să-mi dau demisia, dacă spune nu, atunci rămân în partid. Toate mi se trag de la politică. Asta mi-a spus şi nevastă-mea", a spus Becali.

"Trebuie să văd cum fac cu mama. Mama, săraca, nu are ce să facă, nu pot să o duc în străinătate. Dar nici fără mine nu poate să trăiască, moare. Dar dacă moare mama, trebuie să plătească toţi pentru abuzurile făcute", a precizat deputatul liberal.

14.15 Judecătorii au admis recursul Parchetului și au casat sentința. În același timp, magistrații i-au interzis o serie de drepturi pe o perioadă de 8 ani. Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Marcel Popa au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de opt ani. Romulus Dumitrescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trei fapte de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şi pedeapsa acestuia fiind suspendată.

UPDATE
. Sentința în dosarul în care Gigi Becali este acuzat de sechestrarea de persoane se dă în jurul orei 13.00. Până în acest moment nu s-a luat o decizie, sentința întârzie. Completul de judecată este format din Livia Stanciu, președinta Inaltei Curți de Casație, Florentina Dragomir, Francisca Vasie, Sorina Popescu și Alina Ioana Ilie.

În prima fază a procesului, în octombrie 2011, cei care au participat la prinderea hoţilor şi care au asistat la „judecata din Pipera”, orchestrată de
Gigi- Becali, au fost achitaţi.

Pronunţare amânată

După motivarea acestei decizii şi alte cinci termene la completul de cinci judecători, pe 28 ianuarie instanţa a rămas în pronunţare în acestă cauză. Decizia definitivă a fost din nou amânată pentru astăzi. Dacă va fi condamnat, chiar şi cu suspendare şi dacă judecătorii decid aplicarea unei pedepse complementare de interzicere a unor drepturi, Gigi Becali pierde scaunul de parlamentar.

„În cazul dispunerii unei pedepse complementare care este facultativă, nu obligatorie, domnul Becali trebuie să părăsească funcţia de parlamentar, hotărârea instanţei fiind definitivă şi, implicit, executorie”, a declarat pentru „Evenimentul zilei” avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Magistraţii au posibilitatea să aplice un articol din Codul penal potrivit căruia „pedeapsa complementară constă în interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, caz în care Becali iese din politică.

Becali așteaptă în străinătate sentința în dosarul "Valiza". Acesta a spus că pleacă din România dacă e condamnat

În acest moment, latifundiarul este plecat din ţară, declarând că nu se mai întoarce „dacă mi se face o nedreptate”. Parchetul a cerut pe 28 ianuarie condamnarea lui Becali la 11 ani de închisoare pentru lipsire de libertate.

Tot astăzi se va judeca primul termen în dosarul „Transferurilor”, în care Giovani Becali, George Copos şi Cristi Borcea au primit ani grei de puşcărie.

Sechestraţi şi obligaţi să se declare vinovaţi

În acest dosar a fost audiat şi Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu (foto jos, dreapta). Aflat în penitenciar, el a povestit la telefon fratelui său, închis în Belgia, cum a fost furată maşina lui Becali. Sandu Geamănu: „Gheorghe şi Ion mergeau pe stradă şi au văzut o maşină pornită cu cheile în ea…Copiii, când au văzut maşina mai aşa, au zis: Hai, domle, să o luăm să ne plimbăm şi noi cu ea…”.Maşina era un S, Mercedes ultimul tip! Era a lui Becali!

via evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *