Culinar.md

Ginsengul, indispensabil în astenia de toamnă

 Suntem tot mai obosiţi, mai nervoşi şi mai stresaţi. Suferim de boli pe care părinţii şi bunicii noştri le-au avut la o vârstă mult mai înaintată. Ne trezim prinşi tot mai mult în rutina celor cinci zile de serviciu, între 09.00 şi 17.00. Suntem irascibili şi alocăm tot mai puţin timp satisfacerii propriilor plăceri. Studiile realizate la nivel mondial desemnează stresul ca fiind ucigaşul numărul unu în lume, el fiind responsabil de apariţia a numeroase boli şi chiar a unor comportamente deviante.

În acest context, medicina naturistă a câştigat tot mai mult teren în detrimentul medicinii clasice. Printre produsele naturiste apreciate de sute de ani pentru proprietăţile sale curative se numără Ginsengul. 

Capsulele de Ginseng – recomandări şi beneficii

Ginsengul este recomandat de specialiştii naturopaţi pentru capacitatea de a ajuta organismul să treacă prin perioadele dificile. Ginsengul acţionează asupra organismului, îmbunătăţind metabolismul energetic, motiv pentru care este recomandat în caz de oboseală, astenie sau convalescenţă.
De ce specialiştii recomandă Ginsengul
– Ginsengul are acţiune anti-stres. Studiile au relevant faptul că  anumite ginsenoide existente în compoziţia Ginsengului au o acţiune similară diazepamului.
– Ginsengul stimulează şi acţiunea sistemului imunitar. Astfel, administrarea de capsule de Ginseng ne întăreşte organismul în faţa răcelilor şi a gripei.
– Ginsengul s-a remarcat şi ca remediu împotriva problemelor cardiace şi chiar împotriva diabetului de tip 2.
– Cercetările realizate până în prezent au evidenţiat de asemenea eficienţa Ginsengului în potenţarea eficienţei antibioticelor şi a vaccinului antigripal.
Ce ştim despre Ginseng
Ginsengul este o plantă cultivată de mii de ani în Coreea, China şi Siberia. Ambele tipuri de ginseng, alb şi roşu, care se comercializează în prezent, provin de la plante de patru-şase ani. Partea activă a plantei este rădăcina. Aceasta are o formă cilindrică sau fusiformă, uneori ramificată, cu o lungime de 20 cm.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *