Politică

Godea îl atacă pe Vlad Filat și-i amintește acestuia că în 2009, PLDM susținea întoarcerea Istoriei Românilor în școli

Ieri Senatul României a ratificat cel de-al doilea Protocol Adiţional între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară. Ajutorul material generos şi necondiţionat de 100 milioane de euro oferit de România pentru Republica Moldova reconfirmă încă odată bunele intenţii ale statului vecin şi rolul său benefic pentru dezvoltarea statului nostru.

În contrast cu acest exemplu de responsabilitate politică, constatăm cu regret lipsa de consecvenţă şi de sinceritate a Guvernului de la Chişinău în raport cu statul vecin, dar şi cu propriile promisiuni.

Regretăm, cu această ocazie, lipsa de verticalitate a Premierului Republicii Moldova, Vlad Filat, care, chiar în aceste zile, îşi reconfirmă oportunismul şi lipsa de principii, căutând explicaţii şi pretexte pentru a renunţa la promisiunea făcută în 2009 – întoarcerea Istoriei Românilor în şcoli. Suntem de acord că pentru toţi contează conţinutul manualului de istorie, dar subliniem că denumirea manualului şi al obiectului este o garanţie tocmai a conţinutului acestuia. Altfel, sub denumirea generică de "Istorie", birocraţii de azi şi de mâine vor putea introduce neadevăruri şi mutilări ale istoriei. Există suficiente exemple în acest sens. 

Sursa: PAD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *