Ultima oră

Godea: Piața de asigurări din Moldova, în pericol

Despre aceasta a anunțat public Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, în cadrul unui briefing de presă desfăşurat astăzi la Chişinău.

Astfel, potrivit deputatului, cele șase companii de asigurări, care au dreptul de a emite Cartea Verde, şi-au sincronizat acţiunile şi, începând cu data de 10 septembrie 2012, au demarat procesul de reziliere în masă a contractelor de intermediere cu companiile de brokeraj. În acest mod, clienţii sunt forţaţi să procure Cartea Verde direct de la unul din cei șase care au iniţiat această manevră, iar prin diferite scheme sunt încurajaţi să renunţe şi la celelalte servicii de asigurări prestate de către brokeri, spre exemplu Asigurarea Obligatorie de Răspundere Civilă Auto.

Respectiv, companiile mai mici de asigurări şi companiile de brokeraj sunt împinse spre faliment facilitând astfel preluarea lor de către cele șase companii care iniţiat această schemă şi transformarea lor în reprezentanţe locale. „Putem considera că asistăm la un atac de tip raider împotriva firmelor de brokeraj pe piața de asigurări”, a subliniat Mihai Godea.

„Dacă această manevră va fi dusă până la sfârşit şi intenţia celor care vor să monopolizeze piaţa de asigurări va fi dusă până la capăt, vom urmări cum investitorii oneşti pleacă din această piaţă”, a avertizat liderul PAD.

Totodată, Mihai Godea, în calitate de deputat, a expediat astăzi o interpelare oficială către Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi către Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei şi a solicitat oficial Comisiei Economie, Buget şi Finanţe a Parlamentului RM să analizeze în şedinţă situaţia creată.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *