ActualitateEconomie

Google extinde disponibilitatea funcţiilor de AI din Search

Setul de funcţii Search Generative Experience, prin care Google oferă informaţii suplimentare cu ajutorul AI, va fi disponibil pentru un număr mai mare de utilizatori din mai multe ţări.

Google anunţă disponibilitatea funcţiilor de AI din motorul de căutare al companiei pentru toţi utilizatorii din Statele Unite, potrivit news.ro. Funcţiile de AI din Google depăşesc stadiul de simplu experiment şi, în curând, vor fi disponibile şi în alte ţări, anunţă compania, care spune că, până la finele anului, peste un miliard de oameni vor avea acces la acestea. Din cadrul acestor funcţii face parte aşa-numita AI Overviews, care oferă informaţii suplimentare atunci când observă că utilizatorul este interesat de un anumit subiect.

Tot în cadrul motorului de căutare, inteligenţa artificială va putea fi folosită pentru a face planificări. Compania oferă exemplul unui plan alimentar pe câteva zile, care este simplu de pregătit. Google spune că AI-ul va fi util şi celor care plănuiesc vacanţe sau vizitarea unor oraşe, putând oferi idei şi planuri de vizionare a obiectivelor turistice.
Aceste informaţii, venite prin intermediul inteligenţei artificiale, vor fi afişate automat atunci când aceasta consideră că sunt necesare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *