Actualitate

Google ți-ar putea finanța afacerea

Potrivit lui Bill Maris, managing partner la Google Ventures, fondul va finanța “cele mai bune idei de la cei mai buni antreprenori din Europa”.
“Credem că multitudinea de start-up-uri care se înființează în Europa au un potențial enorm de dezvoltare”, spune Maris.

Fondul creat de Google va avea sediul în cartierul londonez Silicon Roundabout, cunoscut pentru multitudinea de start-up-uri care funcționează aici, dar se va extinde și în alte orașe ale Europei.

“Am văzut companii în plină dezvoltare în Londra, Paris, Berlin, regiunea nordică și mai departe de-atât. Și mă gândesc la SoundCloud, Spotify, Supercell și multe altele” a mai spus Maris, pe blogul companiei, unde a anunțat proiectul.

Noul fond va fi o extensie a celui deja existent în SUA – Google Ventures, și va fi condus de o echipă formată din Peter Read, șeful code.org pe Marea Britanie, Avid Larizadeh și antreprenorul Tom Hulme. Eze Vidra, care a pus bazele “Google Campus” în Londra, un incubator pentru noile firme tehnologice, este de asemenea partener.

Fondul, care va funcționa 5 ani și va investi în 250 de mici companii, inclusiv în aplicația pentru taxiuri Uber sau în producătorul de electronice Nest, dar și în firme care dezvoltă soluții medicale sau care produc noua generație de dispozitive care folosesc energia solară.

Sursa: bani.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *