Finanţe

Gordon Brown, candidatul ideal pentru sefia FMI in 2012

Unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai fostului premier britanic este de părere că acesta mai are o slujbă importantă de care trebuie să se ocupe, şi anume şefia FMI.

Tom Brown le-a spus jurnaliştilor britanici că CV-ul lui Gordon îl face prima alegere pentru acest post şi ar accepta funcţia datorită ambiţiei sale "de a pune capăt sărăciei mondiale" şi a furiei faţă de condiţiile în care trăiesc milioane de oameni din întreaga lume.

Prietenii nu sunt singurii care il văd pe Brown, care a condus şi finanţele Marii Britanii înainte să ajungă premier, în fruntea Fondului Monetar Internaţional. Mai multe surse din cadrul FMI ar fi afirmat că acesta este "candidatul ideal".

El chiar ar fi refuzat în urmă cu câţiva ani să conducă instituţia financiară internaţională deoarece îşi dorea să ajungă prim-ministrul Marii Britanii.

Deşi în ţară a fost intens criticat, pe plan internaţional, reputaţia lui a rămas intactă şi este lăudat pentru felul în care a condus Marea Britanie în timpul crizei globale.

O piedică în calea numirii lui în fruntea FMI ar fi actualul premier britanic David Cameron, care l-a acuzat în repetate rânduri că a condus ţara la dezastru.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *