Actualitate

Grădinița din satul lui Dodon, renovată din bani românești

Doar că instituția de învățământ din s. Sadova, raionul Călărași a fost renovată de Fondul de Investiții Sociale din Moldova în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. Anterior, președintele Dodon se lăuda precum că ar fi a adus investiţii de peste 100.000 de lei la grădiniţa din Sadova, ceea ce s-a dovedit a fi un fals.

Clădirea grădiniței din Sadova a fost construită în anul 1979. Timp de peste 35 de ani aici nu au fost efectuate reparaţii capitale, ceea ce nu permitea instituţiei să ofere copiilor condiţii pentru o educaţie de calitate.

Pentru lucrările de renovare la grădinița din Sadova, din grantul oferit de Guvernul României au fost alocate peste 921.000 de lei. Din acești bani a fost schimbat acoperișul, au fost renovate sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare, iar bucătăria a fost renovată și dotată cu utilaj modern. De asemenea, a fost renovat sistemul electric și sistemul de ventilare, a fost procurat mobilier nou pentru grădiniță, amenajat cabinetul medical și au fost efectuate unele lucrări de reparație interioară.

Grădinița din satul Sadova este frecventată de circa 80 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani.

La eveniment vor participa Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Ambasadorul României, Daniel Ioniță, directorul adjunct al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Liuba Cuznețova, reprezentanți ai autorităților locale, personalul grădiniței, părinți și copii.

Dodon s-a lăudat

Preşedintele Igor Dodon a declarat anterior pentru postul Radio Europa Liberă că ar fi făcut donaţii de peste 100 de mii de lei pentru grădiniţa din localitatea sa de baştină – satul Sadova, raionul Călăraşi.

Primarul din Sadova a dezminţit, însă, această declaraţie, prezentând lista donatorilor care au oferit bani pentru grădiniţă în perioada 2010-2017, unde nu figurează nici Igor Dodon, nici Partidul Socialiştilor. Preşedintele Dodon insistă că a donat 125 de mii de lei. Însă nici el, nici altcineva din sat, nu poate oferi documente confirmative.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *