Economie

(Grafic) BEM implicată într-o nouă schemă?

Persoanele prezente la mitingul respectiv au scandat lozinci prin care au solicitat guvernanților soluționarea problemei locative a acestora. Totodată a fost elaborată și prezentată o rezoluție Prim-ministrului Iurie Leancă.

Prin această rezoluție protestatarii, care sunt investitori în construcția a două blocuri locative din sectorul Ciocana mun. Chișinău, au solicitat statului în calitate de gestionar majoritar al BEM, să rezilieze contractul de ipotecă prin care blocurile locative au fost ilegal gajate în favoarea BEM de către SC Romanta Plus SRL.


Concomitent, s-a solicitat Guvernului să monitorizeze eficiența urmăririi penale pornite de către organele de anchetă, pentru atragerea la răspundere a persoanelor care, prin escrocherie, i-au privat pe locatari de apartamente. Protestatarii au recurs la aceste acțiuni după ce au constatat reticența instanțelor de judecată în soluționarea litigiului lor, care deja de doi ani îi poartă pe drumuri și amână ședințele de judecată. Ulterior a fost desfășurată o conferința de presă cu genericul „Schemă de delapidări de milioane și deposedări de bunuri prin intermediul Băncii de Economii”. În cadrul conferinței de presă a fost prezentată schema prin care blocurile locative construite din banii oamenilor au fost ilegal transmise în gaj, iar apoi și în posesia Băncii de Economii. Protestatarii vor insista prin toate măsurile și pârghiile legale posibile naționale și internaționale pentru a-și apăra drepturile lor legitime.

Sursa: Asociația pentru Protecția Investitorilor în Construcții Locative via zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *